Ūdens ņemšana no spices ir process, kas prasa uzmanību un apzināšanos par iespējamiem riskiem un problēmām, kas var rasties laika gaitā. Spices kalpošanas ilgums nav konstants – tas var būt no 5 līdz pat 30 gadiem, taču rezultāts ir atkarīgs no vairākiem būtiskiem faktoriem, tostarp no tās konstrukcijas, apkārtējās vides, izmantotā ūdens ķīmiskā sastāva un, protams, no spices ekspluatācijas nosacījumiem.
Izpratne par spices ilgtspējas mehānismiem ļauj laikus veikt nepieciešamos pasākumus, lai maksimāli paildzinātu tās efektīvu darbību un novērstu dārgu remontu nepieciešamību.
Kādi faktori ietekmē spices funkcionalitāti un kalpošanas laiku?
Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē **spices funkcionalitāti** un saīsina tās mūžu, ir **aizaugšana (kolmatācija)**. Šī parādība rodas, kad uz **spices filtra sieta** veidojas nogulsnes, kas aptver sietu un **samazina ūdens** caurplūdes spēju. Aizaugšanu var iedalīt divos galvenajos veidos, kas bieži vien darbojas kopā:
Ķīmiskā (Minerālā) Aizaugšana
Šis aizaugšanas veids ir saistīts ar minerālu nogulšņu veidošanos, galvenokārt dzelzs un kalcija savienojumiem. Ūdenī esošā dzelzs saskarē ar gaisu ...